LIVRARE GRATUITĂ PESTE 170 LEI + EXTRA 5% REDUCERE LA PRIMA COMANDĂ
Prima pagină » Probleme digestive după sărbătorile Pascale? Vezi aici cum poți susține natural sănătatea tractului intestinal!
Cum este posibil să îmbunătățim digestia și să menținem o bună sănătate intestinală? Intestinul găzduiește aproximativ 70% din sistemul imunitar al organismului, iar inflamația acestuia te expune la riscul unor probleme de sănătate majore. Nu putem trăi fără oxigen și putem să stăm doar câteva zile fără să mâncăm nimic. Nu rezistăm fără hidratare, iar carența anumitor vitamine generează boli grave și simptome ireversibile în cazuri extreme. Dar, nu îți face griji, îți poți ajuta digestia prin adoptarea celor 4 sfaturi simple de mai jos!
Sistemul digestiv este numele dat grupului de organe responsabile cu descompunerea alimentelor pe care le consumăm, absorbția nutrienților acestora și apoi excretarea deșeurilor. Sistemul digestiv are practic rolul de a transforma mecanic și chimic (prin masticație și procesele digestive) materia prima din diferite alimente, în vitamine, minerale, nutrienți și alte substanțe necesare pentru supraviețuire și eliminarea substanțelor toxice din organism. Procesul cheie sau primul nivel al acestui sistem este digestia.
Imediat cum interacționăm cu un preparat, un aliment, mușcăm dintr-un măr, mestecam gumă, glandele salivare secretă rapid un lichid cu ajutorul căruia pot înmuia, topi sau transforma preparatele pentru a se lubrifia și a aluneca mai ușor pe esofag. Folosind fluide și enzime produse de glandele salivare, ficat, vezica biliară și pancreas, alimentele sunt descompuse, iar produsele rezultate sunt utilizate pentru a susține o varietate de funcții ale corpului. Deci, fiecare înghițitură face o întreagă călătorie prin sistemul nostru digestiv, dar ce se întâmplă dacă există o problemă pe calea sa?
Din păcate, acest sistem digestiv complex poate avea dificultăți în funcționarea eficientă. La rândul său, acest lucru vă poate cauza unele simptome neplăcute, dar foarte frecvente, cum ar fi balonarea, constipația, diareea și arsuri la stomac.
De asemenea, iritațiile pielii (cum ar fi eczema) oboseală cronică, poftă de zahăr și modificările neintenționate ale greutății pot indica probleme la nivelul intestinului.
Deși nu toate bolile încep în intestin, studiile au arătat o legătură puternică între inflamația intestinală și o serie de boli metabolice cronice. Creșterea tensiunii arteriale, nivelurile anormale de colesterol și nivelul ridicat de zahăr pot crește riscul de a dezvolta complicații precum diabetul de tip 2 și bolile de inimă. Deci, ce poți face pentru a îmbunătăți digestia?
ȘTIAI CĂ : Studiile realizate în 2015-2016 au demonstrat efectele pozitive ale aroniei în reducerea cantităţii de zaharuri şi grăsimi din sânge. Antocianinele din compoziţia sat ajută la reducerea cantității de zaharuri şi de grăsimi care au fost absorbite de organism. Aronia conţine fibre dietetice ce previn creșterea bruscă a glicemiei.
Multe dintre alimentele pe care le consumăm sunt procesate și au adesea un conținut ridicat de zahăr și grăsimi. Altele conțin ingrediente artificiale pe care corpul tău le poate confunda cu un „intrus”, declanșând un răspuns inflamator de apărare.
Corpul tău are nevoie de o dietă echilibrată din cereale integrale, fructe, legume și proteine slabe pentru a funcționa în parametri optimi. Alimentele bogate în fibre sunt excelente pentru a îmbunătăți digestia, dar și pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și cancer intestinal.
O categorie de alimente care ajută la stimularea digestiei sunt lactatele fermentate. Testele clinice întreprinse de-a lungul anilor au demonstrat că probioticele (culturile de bifidus) aduc beneficii sistemului digestiv și sănătății în general. Cele mai apreciate sunt iaurturile care previn apariția constipației și ajută la eliminarea toxinelor din organism. La rândul lor, condimentele, prin creșterea cantității de salivă secretată, ajută la stimularea digestiei. De asemenea, condimentele stimulează secreția de bilă, ceea ce ajută la o mai bună metabolizare a grăsimilor. Condimentele indicate pentru o digestie mai bună sunt: coriandrul, usturoiul, scorțișoară, cuișoarele, ardeiul iute și piperul.
ȘTIAI CĂ : Un studiu de 2 luni realizat pe 38 de persoane cu sindrom metabolic a monitorizat scăderea semnificativă a valorilor trigliceridelor, colesterolului LDL şi a colesterolului total dupa consumul de aronia.
Boabele de aronia sunt o sursă excelentă de zinc mineral, care este esențial pentru menținerea sănătății intestinale. Introducerea alimentelor bogate în zinc în dieta dumneavoastră poate reduce simptomele problemelor digestive și poate reduce și riscul de tulburări gastro-intestinale. Ca să nu mai vorbim că sunt o sursă fantastică de antioxidanți, stimulând apărarea naturală a corpului și protejându-i celulele de la procesul deteriorării.
Pe lângă vitamine, aronia conține și multe minerale. Acestea includ: calciu, fier, molibden, cupru, mangan, iod , fosfor, potasiu și zinc. Conținutul acestor minerale face că sucul de aronia să ajute la reglarea nivelului de glucoză din sânge, să elibereze tensiunea nervoasă și chiar stresul.
Persoanele care se lupta cu boli ale sistemului digestiv vor beneficia în special de proprietățile vindecătoare ale aroniei. Sucul de aronia este recomandat pentru dureri abdominale cronice, flatulență, greață și constipație. Va funcționa bine și în cazul sindromului de colon iritabil – atenuează afecțiunile neplăcute și facilitează metabolismul.
Comandă și tu sucul de aronia aici.
Hidratarea este importantă și lipsa de apă poate duce la constipație. Corpul tău este alcătuit din aproape două treimi de apă și are nevoie de aproximativ 2 litri de lichid pe zi pentru a funcționa corect. Să bei 8 pahare de apă pe zi poate fi o corvoadă, dar poți să-ți crești aportul de lichide în alte moduri.
Ceaiurile din plante sunt o alternativă excelentă și aromată, care poate oferi vitamine și minerale suplimentare pentru a-ți susține organismul. Cu toate acestea, asigurați-vă că evitați băuturile cu cofeină, deoarece efectul laxativ al cofeinei este un iritant gastric cunoscut. Fructele și legumele cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi pepenele galben, castraveții și roșiile, de exemplu, îți pot spori hidratarea și pot deveni o gustare extrem de sănătoasă.
Stresul are un impact direct asupra digestiei. Hormonii eliberați în perioadele de stres semnalează corpului că nu ai timp să îți digerezi alimentele deci, energia este redirecționată către alte părți ale corpului și nu către sistemul digestiv. Oamenii de știință au găsit legături puternice între nivelurile ridicate de stres și problemele digestive, cum ar fi ulcerul gastric și constipația.
Ia-ți puțin timp pentru a te relaxa. Fie că râzi cu prietenii, îți îmbrățișezi animalul de companie, faci un masaj sau mergi la o plimbare, toate acestea pot crește nivelul de serotonină al corpului tău. Serotonina este neurotransmițătorul care te ajută să îți reglezi starea de spirit și trimite semnale creierului că este timpul să îți digerezi alimentele.
Sistemul digestiv este complex, dar există mulți pași simpli pe care îi poți face pentru a îmbunătăți digestia și sănătatea intestinală. Mâncând alimente bune pentru digestie, menținându-te hidratat și asigurându-te că te odihnești suficient, îți poți îmbunătăți sănătatea intestinului.
Fă primul pas către o digestie sănătoasă: Încerca sucul nostru Aronia 100% natural, fabricat în România cu multă dragoste și atenție. Sucul NU conține coloranți, conservanți, aditivi, apă sau zahăr. Este un produs natural, cu care merită să-i răsfățați pe cei din familie, oferindu-le un boost de vitamine benefice pentru organism. Cumpără-l aici!
NEWSLETTER
Abonează-te la newsletter și ai 5% reducere la prima comandă !
COMENZI ȘI LIVRARE
ASISTENTĂ CLIENȚI
Toate drepturile rezervate © SC OLVE CONCEPT SRL